Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een zeer uitvoerig en gedetailleerd rapport over de koopwoningmarkt vindt u op www.otb.tudelft.nl. Elk kwartaal verschijnt dit rapport met belangrijke informatie over bijv. de prijsontwikkeling, transacties, nieuwbouw en prognose cijfers.  Als u op deze website in de zoek balk het woord monitor intoetst en even in de lijst met gevonden items kijkt komt u vanzelf het rapport “monitor koopwoningmarkt “ tegen.

De stijgende omzetten in de bouwsector veroorzaken ook veel vacatures. Banen in allerlei disciplines en er valt veel te kiezen. Kijk eens op http://www.bam.com/nl/werken-bij-bam/vacatures maar ook https://www.volkerwessels.com/nl/carriere/vacatures biedt een grote variatie aan mogelijkheden.

Uw personeelsadvertentie ook hier plaatsen?
Neem dan contact op met Dhr. Bart Weijers van AMWEKO BV Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De prijzen voor huurwoningen in de vrije sector zijn in de eerste helft van 2017 opnieuw gestegen. Gemiddeld betalen huurders bij een verhuizing 6,9% meer per m2 dan vorig jaar. In de grote steden is de prijsstijging per m2 nog veel groter. In een oververhitte markt en door een goed economisch klimaat zijn huurders bereid om meer te betalen voor een steeds kleinere woning. Dit blijkt uit huurmarktcijfers van VGM NL en NVM over de eerste helft van 2017. Volgens de verenigingen zijn structurele maatregelen nodig om het aanbod vrije sector huurwoningen te vergroten. Ze doen een dringende oproep aan politiek Den Haag om de particuliere huurmarkt te dereguleren, zodat particuliere investeringen eindelijk van de grond kunnen komen.

Voor neer informatie en cijfers kijk op https://www.nvm.nl/actueel/persberichten/2017/20170912huurcijfers 

Op 20 November organiseert het Voorlichtingsburo Wonen, een initiatief van de Vereniging Comfortabel Wonen, een gratis toegankelijk congres in Leusden speciaal gericht op bouwend- en afbouwend Nederland. Het thema van het congres is “vergrijzing en leefbaarheid en de invloed daarvan op bouw en afbouw”. Maar liefst 9 vooraanstaande ter zake deskundige sprekers gaan op verschillende deelaspecten in zoals demografie, (bouw) prognoses mbt het thema, de rol van domotica, circulaire economie invloed, kansen die deze ontwikkelingen bieden, etc. etc.

De toegang tot het congres is gratis voor personen uit de doelgroep waarvoor dit congres wordt gehouden en dat zijn:

> Fabrikanten / Importeurs / Agent van (af-) bouwproducten
> Bouwers van woningen
> Grotere installatiebedrijven
> Projectontwikkelaars van woning projecten
> Woningbouwverenigingen

Het congres wordt, zo is de verwachting gebaseerd op eerdere congressen, bezocht door zo’n 200 leidinggevende professionals en biedt dus naast kennisinformatie ook een uitstekende netwerkgelegenheid. Het congres wordt gehouden op 20 November vanaf 13.00 uur in het AFAS theater in Leusden. Meer informatie en gratis aanmelden via http://www.comfortabel-wonen.nl/congres/

De transitie naar een circulaire economie biedt volop kansen voor ondernemend Nederland. Het zal ons land minder afhankelijk maken van schaarse grondstoffen en bijdragen aan een schoner milieu. Het is een flinke opgave om deze kansen te realiseren. Zo zijn investeringen en nieuwe allianties van bedrijven nodig en zullen bedrijven met gevestigde belangen de transitie remmen. Overheidsbeleid zal vaak nodig zijn om belemmeringen te overwinnen en een andere kijk op het belang van grondstoffen te krijgen.

Meer informatie en interessante cijfers vindt u op http://themasites.pbl.nl/circulaire-economie/#introduction 

We horen het bijna elke dag “Nederland vergrijst in snel tempo”. Toch zie je maar weinig de werkelijke cijfers helder op een rij staan. BINFO heeft ze voor u op een rij gezet en we kijken daarbij naar de periode 1950 – 2015. Was het aandeel jongeren onder de 20 jaar in 1950 nog 37,3% in 2015 is dat gekrompen naar 22,7%. Het aandeel ouderen van 65 jr en ouder groeide daarentegen van 7,7% in 1950 naar 18,1% in 2015. En die lijnen zetten zich nog verder door.

oldband

 

Een interessant achtergrond verhaal over deze ontwikkeling vindt u op https://www.cbs.nl/nl-nl/achtergrond/2017/11/vergrijzing-en-de-nederlandse-economie 
 

scootmobiel

schemavergrijst

Zoekt u leidinggevend personeel met ervaring in de bouw of afbouw? Deze BINFO komt bij ruim 5500 leidinggevende professionals in bouw en afbouw van woningen (fabrikanten / bouwers / woningbouwverenigingen / etc. Wist u dat de gemiddelde Nederlander eens per 5 jaar van baan verandert? BINFO is een interessant medium voor zowel werkgevers als werknemers om de juiste match te vinden. Informeer naar de mogelijkheden. Stuur daarvoor even een mail naar Dhr. Bart Weijers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deze BOUW / AFBOUW BINFO bevat interessante informatie m.b.t. de woningbouw, zowel de ruwe bouw van woningen als de afwerking ervan met materialen als keukens, sanitair, deuren, etc. Actuele ontwikkelingen en boeiende achtergrondinformatie afgewisseld met informatie over producten en diensten. Wilt u informatie delen met de lezers van BINFO (oplage ca 5500  leidinggevende professionals) neemt u dan contact op met de redactie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u ook collega’s of anderen kennis laten maken met BINFO of liever geen BINFO meer ontvangen meldt dat dan via de buttons onderaan dit bericht.

Er liggen in Nederland momenteel bijna 90 (ver-)bouwplannen voor bijna 6000 nieuwe hotelkamers. Het gaat om bijna 60 nieuwbouwplannen en bijna 30 renovatie / verbouwplannen. Daarbij is het gemiddelde aantal kamers per hotelbouwplan nu 66 kamers tegenover 63 in 2016. Er wordt in 2017 / 2018 veel (bij)gebouwd in Rotterdam en Den Haag, veelal als overloop van het overvolle Amsterdam waar een hotelbouwstop geldt binnen de ring. 

Opvallend is dat zowel bij bouw als renovatie het aantal wellnessfaciliteiten toe neemt. Ook de bouw en/of renovatie van vergaderruimten neemt toe.