Nieuwsbrief SDVN December 2021

 
 
 
 
 
Bekijk online    
 
 
 
 
  iconfinder Rounded Facebook svg 5282541 iconfinder Rounded Instagram svg 5282544 iconfinder Rounded Youtube3 svg 5282548 iconfinder Rounded Twitter5 svg 5282551
 
 
 
 
 
 
 
 
2 De Die Amsterdam 19 04 2021
 

Optreden in woonzorgcentrum De Die in Amsterdam, 19 april 2021 (Foto Jette Gispen) 


Stichting De Vrolijke Noot kijkt terug op een veelbewogen jaar met veel mooie momenten, maar ook veel annuleringen vanwege de coronamaatregelen. De alternatieve activiteiten op afstand, zoals YouTube-filmpjes, hebben we stopgezet; we merkten dat muziek aanbieden zonder eerst contact te maken, niet goed werkt. We zoeken verder naar de grenzen van de mogelijkheden, in nauw overleg met de activiteitenbegeleiders in de zorgcentra en kijken uit naar het moment dat we weer gewoon tussen en met iedereen muziek kunnen maken.


We richten nu onze blik vooruit en gaan ons 15-jarig bestaan vieren met onder meer feestelijke activiteiten in het Groenendaalse bos, jubileum-tuinconcerten bij de instellingen en als hoogtepunt een congres met een benefiet-galaconcert op 15 november 2022. En hoe de ontwikkelingen ook zijn, we blijven muziek maken!


Mariska Pool, directeur Stichting De Vrolijke Noot
 
 
 
 
Marketing en communicatie ontwikkelingen
 

 

Op 01-12-2021 bestond Stichting De Vrolijke Noot precies 15 jaar. Een geweldig resultaat dankzij het enthousiasme van velen en Mariska in het bijzonder. Het jaar 2022 staat in het teken van dit jubileum en heel 2022 zal dat steeds weer terugkomen op de verschillende events die wij organiseren. Maar….eind 2022 komt er een heel groots opgezet event midden in het land. Dat het groot en spectaculair gaat worden lijkt op dit moment heel realistisch. De locatie is bijna rond en diverse sprekers hebben al toegezegd. Onze ambassadeurs Vincent de Kort en Julia Philippens gaan zich inspannen om van de gala-avond een succes te maken. We zijn volop bezig met de voorbereiding en naar verwachting kunnen we in het komende voorjaar al veel meer vertellen. Houd de datum 15-11-2022 maar vast vrij in je agenda, want dit wil je niet missen!


Het pas gevormde communicatieteam gaat alle uitingen van SDVN, website, social media, nieuwsbrief en beeldmateriaal, meer stroomlijnen. In de volgende nieuwsbrief maken we nader kennis met dit team.


De website, die actueel gehouden wordt, is uitgebreid met een paar boeiende filmpjes. Je kunt ze bekijken via  https://www.stichtingdevrolijkenoot.nl/filmpjes/ 


Wilt u SDVN ook steunen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website.


 

 
 
 
Elk brein is uniek!
3 Dick Swaab
 
Dick Swaab (foto Rob Brakel)      

 

In gesprek met Dick Swaab 


Dick Swaab, de befaamde neurobioloog, is lid van het comité van aanbeveling van Stichting De Vrolijke Noot van het eerste uur. Hij trad samen met Erik Scherder en Ard Schenk toe. Dit trio onderschrijft van harte de doelstellingen van de stichting. Nu SDVN 15 jaar bestaat wordt het tijd om eens met Dick Swaab in gesprek te gaan over muziek en het brein. …en hoe zit dat nu precies met tante Reina? Lees hier verder

 

 
 
 
 
Activiteiten Stichting De Vrolijke Noot
4 Heemstede Kinderboekenweek Plein 1 063
 

Tijdens de Kinderboekenweek op Plein 1, Heemstede. (Foto Jette Gispen)     

 

We hebben niet stilgezeten. Zodra het weer kon, zijn we de huizen in gegaan en hebben veel mensen, bewoners en zorgpersoneel, heel blij gemaakt. Voor het eerst stond “interactieve muziekbeleving” op het programma, met positieve resultaten; daar gaan we zeker mee door.


Uitgelicht

 

 

5 Carnaval der dieren

Jan Kraaijvanger speelt op dierendag 'Carnaval des animeaux' van Sint-Saens (foto Jette Gispen)   

 

6 Zandvoort De Oppeppers 17 09 2021 22

 Interactieve muziekbeleving bij Juttershart (Foto Jette Gispen)    

 

Interactieve muziekbeleving

 

 

We hebben nu een aantal keer ‘Interactieve muziekbeleving’ uitgeprobeerd in het project ‘Oppeppers’ van Kennemerhart. Voor een groep ouderen met een vorm van kwetsbaarheid, spelen we verschillende stijlen muziek en gaan in gesprek over muziekherinneringen. Dan komen er prachtige verhalen los. We zijn enthousiast over de resultaten, evenals de zorgmedewerkers: “Het was mooi te zien hoe een dame, die normaal gesproken wat opgesloten zit in haar parkinson, nu opende, danste, contact maakte en zelf ook even achter de harp mocht spelen. Gedurende de ochtend zie je mensen opbloeien en het ritme van de muziek oppakken. Onze bezoekers waren enthousiast en voor ons, als professioneel medewerker, was de meerwaarde van deze ontmoeting overduidelijk.” (team Juttershart)

 

Vooruitblik

Naast de reguliere activiteiten, voor zover mogelijk, staat het jaar 2022 vooral in het teken van de jubileumactiviteiten. Bijvoorbeeld een beleefwandeling door het Groenendaalse bos, met kinderen op de kinderboerderij tussen de geitjes, de ezeltjes en de volière, jubileum tuinconcerten waar familie en mantelzorgers ook welkom zijn en op 15 november een congres met benefietavond.

Volg voor actuele informatie onze Facebookpagina.

 
 
 Circle Dance onder leiding van Liduina DeeringCircle Dance onder leiding van Liduina Deering
 
Boeksignalering
7 Teun ToebesNW
 
 
 
 
 

 

VerpleegThuis.
Wat ik leer van mijn huisgenoten met dementie.

 

Op 21-jarige leeftijd maakte Teun Toebes de gedurfde keuze om op de gesloten afdeling van een verpleeghuis te gaan wonen. Niet alleen om te ervaren hoe de zorg voor mensen met dementie verbeterd kan worden, maar vooral om te laten zien dat wij als maatschappij ons beeld van dementie moeten aanpassen. Op ontwapenende en ontroerende wijze beschrijft hij de pijnlijke systemen die in de zorg en samenleving heersen en hoe wij deze kunnen veranderen.

VerpleegThuis is niet alleen een boek over de toekomst van dementie, maar vooral een boek over de toekomst van ons allemaal. Waarom? Omdat de kans dat dit boek ook over jouw toekomst gaat één op vijf is. (Tekst en foto van De Arbeiderspers)

 
 
 
   
7 Banner
 

Met uw online aankopen of bestellingen kunt u SDVN gratis sponsoren als u bestelt via SponsorKliks. Kies hier uw sponsordoel (via deze link is SDVN al ingevuld) en ga dan door naar de webwinkel van uw keuze. U betaalt voor uw aankoop niets extra’s, maar steunt wel het werk van SDVN. U kunt ook de app downloaden (Play Store of App Store). Een uitleg over hoe SponsorKliks werkt vindt u in dit filmpje.

 
 

 
 
Afmelden
 

Wilt u deze periodieke nieuwsbrief van Stichting De Vrolijke Noot niet meer ontvangen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zorgen dat u wordt uitgeschreven.

 
 
 
 
Alle medewerkers en vrijwilligers van Stichting De Vrolijke Noot wensen u

fijne feestdagen en een luisterrijk en gezond 2022
9 Kerstwens
 

 
 
STICHTING DE VROLIJKE NOOT
 
 
    iconfinder Rounded Facebook svg 5282541 iconfinder Rounded Instagram svg 5282544 iconfinder Rounded Youtube3 svg 5282548 iconfinder Rounded Twitter5 svg 5282551    
 

Wagnerkade 85

2102 CV Heemstede

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tel. 06 167 99 188

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.