Nieuwsbrief SDVN maart 2022

 
 
 
 
 
Bekijk online    
 
 
 
 
  iconfinder Rounded Facebook svg 5282541 iconfinder Rounded Instagram svg 5282544 iconfinder Rounded Youtube3 svg 5282548 iconfinder Rounded Twitter5 svg 5282551
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Mariska Heemhaven
 

Heemhaven te Heemstede, juli 2020 (Foto Jette Gispen) 

Er hangen donkere wolken boven Europa. Met de oorlog in Ukraine gaat ons hart uit naar de burgers van dat land, de slachtoffers en vluchtelingen. We doen ons best om iets bij te dragen. Zo heeft Stichting De Vrolijke Noot bemiddeld in het vinden van een Bandura, een Ukraïense harp voor een gevluchte muzikante. Later in het jaar geven we, in overleg met professionele hulpverleners, een aantal besloten concertjes voor getraumatiseerde kleine kinderen.

 

Tegelijkertijd kunnen we dicht bij huis weer blij zijn dat de corona-beperkingen zijn ingetrokken en we weer volop aan de slag kunnen in de zorgcentra. We dragen hiermee enorm bij aan de kwaliteit van leven van de bewoners; mensen met dementie die met muziek weer verbinding kunnen maken met elkaar en hun eigen emoties. In de 15 jaar dat we nu bestaan zijn we steeds beter gaan zien wat de positieve effecten zijn. We gaan daar graag zo lang mogelijk mee door.

 

Mariska Pool, directeur Stichting De Vrolijke Noot

 
 
 
 
Marketing en communicatie ontwikkelingen
 

 

In de vorige nieuwsbrief hebben we jullie geïnformeerd over een congres en gala-avond in het kader van het 15-jarig jubileum van Stichting De Vrolijke Noot. Om diverse redenen hebben wij het congres moeten uitstellen en wordt het losgekoppeld van de gala-avond. Het congres zal plaatsvinden in 2023; over de definitieve datum zijn we nog in gesprek. Zodra daar meer over te vertellen valt zullen we dat vanzelfsprekend in een nieuwsbrief opnemen. Uitstel maar zeker geen afstel. We zijn volop met de voorbereidingen bezig maar omstandigheden noopten ons tot deze aanpassing.

 

De statiegeldactie, die we met supermarkten mogen houden, verloopt nog steeds zeer succesvol. We mochten weer een mooie opbrengst in ontvangst nemen, waarmee we voor heel veel mensen weer een bijzondere muziekmiddag kunnen verzorgen. De actie blijft ook in 2022 doorlopen. Veel dank aan de deelnemende winkels van Albert Heijn/Jumbo en Plus in Noord- en Zuid-Holland.

 

 
 
 
Het communicatieteam stelt zich voor
2 communicatie team
 
Emmiko, Elise, Saskia, Nora en Bart (vlnr)      

 

Stichting De Vrolijke Noot heeft haar communicatieteam uitgebreid zodat nog slagvaardiger de verschillende doelgroepen geïnformeerd kunnen worden. Maar hoe kwamen deze vijf mensen eigenlijk met SDVN in contact? Wat is hun ervaring met de doelgroep en het werk van Mariska? En welke betekenis heeft muziek in hun eigen leven? Lees hier meer.

 


Wilt u SDVN ook steunen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website.


 

 
 
 
 
Activiteiten Stichting De Vrolijke Noot
3 Activiteiten
 

     

 

In februari en maart konden we de handen weer uit de mouwen steken en waren we in verschillende zorgcentra in Heemstede, Haarlem en Hoofddorp om muziekactiviteiten te brengen. We hebben weer voor heel veel blije gezichten gezorgd.

Stichting De Vrolijke Noot is partner van Beleef Heemstede, een nieuw digitaal platform van de gemeente waarop te vinden is wat er in Heemstede allemaal te beleven is. Op 4 maart werd, met onze medewerking, het platform feestelijke gelanceerd.


Vooruitblik

 

De agenda van SDVN stroomt al weer vol. De eerste 30 projecten zijn al afgesproken en het eerste Sinterklaasconcert is zelfs al weer geboekt.

 

Op zondag 12 juni 2022 vieren we ons 15-jarig bestaan met een jubileumconcert in de Petrakerk te Heemstede. Zet de datum vast in de agenda.

 

Zie de agenda op onze website voor alle activiteiten.

 

Volg voor actuele informatie onze Facebookpagina.

 

 
 
 Circle Dance onder leiding van Liduina DeeringCircle Dance onder leiding van Liduina Deering
 
In gesprek met Iesje Vermeulen
4 Iesje Vermeulen
 
 
 
 
 

 

In dit jubileumjaar kijken we terug op de ontwikkelingen van SDVN. Het allereerste fonds dat (in 2013) heeft bijgedragen aan de activiteiten van SDVN was Stichting Hofje Codde en Van Beresteyn in Haarlem. We spreken met een van de toenmalige regentessen van deze stichting, Iesje Vermeulen. Zij vertelt over de historie van Codde en Van Beresteyn en waarom een bijdrage aan Stichting De Vrolijke Noot zo goed past binnen hun doelstellingen. Lees hier verder.

 
 
 
 
Muziek als medicijn
5 Logo muziek als medicijn
 
 
 
 
 

 

Op het congres in voorbereiding wordt ook een bijdrage geleverd door een wetenschapper van het Erasmus MC te Rotterdam. De Erasmus MC Foundation maakt de projectgroep ‘Muziek als medicijn’ mogelijk. Muziek als medische behandeling verdient een grotere plaats in de gezondheidszorg. Het Muziek als Medicijn-team stelt op wetenschappelijke basis vast waar en wanneer muziek een positief effect heeft op de patiënt en stimuleert de toepassing van muziek als medicijn. Een nieuwe richtlijn om muziek ook op de operatiekamer toe te dienen is al in de maak. Kijk voor meer informatie op de website van Muziek als medicijn.

 
 
 xxxx
   
6 Banner SponsorKliks
 

Met uw online aankopen of bestellingen kunt u SDVN gratis sponsoren als u bestelt via SponsorKliks. Kies hier uw sponsordoel (via deze link is SDVN al ingevuld) en ga dan door naar de webwinkel van uw keuze. U betaalt voor uw aankoop niets extra’s, maar steunt wel het werk van SDVN. U kunt ook de app downloaden (Play Store of App Store). Een uitleg over hoe SponsorKliks werkt vindt u in dit filmpje.

 
 

 
 
Afmelden
 

Wilt u deze periodieke nieuwsbrief van Stichting De Vrolijke Noot niet meer ontvangen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zorgen dat u wordt uitgeschreven.

 
 
 
 
Wij wensen iedereen vrolijke paasdagen

en een gezond en muzikaal voorjaar
7 Paaswens
 

 
 
STICHTING DE VROLIJKE NOOT
 
 
    iconfinder Rounded Facebook svg 5282541 iconfinder Rounded Instagram svg 5282544 iconfinder Rounded Youtube3 svg 5282548 iconfinder Rounded Twitter5 svg 5282551    
 

Wagnerkade 85

2102 CV Heemstede

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tel. 06 167 99 188

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.