Nieuwsbrief SDVN juli 2022

 
 
 
 
 
Bekijk online    
 
 
 
 
  iconfinder Rounded Facebook svg 5282541 iconfinder Rounded Instagram svg 5282544 iconfinder Rounded Youtube3 svg 5282548 iconfinder Rounded Twitter5 svg 5282551
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto 1 12 juni 2022
 

Jubileumconcert juni 2022 Heemstede (Foto Jette Gispen) 

Nu we weer volop de activiteiten kunnen uitvoeren in de zorgcentra en medisch kinderdagverblijven ervaren we steeds weer de kracht van muziek voor het welzijn van de mens. Muziek reguleert onze emoties en houdt ons wakker en levendig. Meer dan 2500 jaar geleden zei de Chinese filosoof Confucius: ‘ De muziek brengt een soort genoegen teweeg waar de menselijke natuur niet buiten kan’. Daar sluit ik me helemaal bij aan. Muziek is een levensvoorwaarde.

Mariska Pool, directeur Stichting De Vrolijke Noot


Wilt u SDVN ook steunen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website.


 

 
 
 
 
Activiteiten Stichting De Vrolijke Noot
 

 

De activiteiten van SDVN zijn weer in volle gang. We lichten er een paar uit.

 

 
 
xx
Jubileumconcert
Foto 2 jubileumconcert
 
Foto Jette Gispen      

 

Op zondag 12 juni vond in de Petrakerk in Heemstede het uitgestelde jubileumconcert plaats van Stichting De Vrolijke Noot. Een aantal vrijwilligers en Mariska traden op en een gelegenheidskwartet zong liedjes van vroeger. De middag werd feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje.

 

 
 
 
xx
Kinderdienstencentrum Nifterlake
Foto 3 Nifterlake
 
Foto Jette Gispen      

 

Op vrijdag 17 juni was Stichting De Vrolijke Noot in Amstelveen bij Kinderdienstencentrum Nifterlake. Kinderen met een meervoudige handicap kunnen op allerlei manieren de muziek ervaren en zelf meedoen.

 

 
 
 
 
KSH in Heemhaven
Foto 4 KSH Heemhaven
 

Foto Jette Gispen     

 

Op dinsdag 21 juni kwamen leerlingen van het KSH (Katholieke Scholengemeenschap Haarlemmermeer) naar woonzorgcentrum De Heemhaven in Heemstede om daar in de tuin een optreden te verzorgen voor de bewoners. Deze leerlingen hebben allemaal muziek als examenvak in hun pakket. Dit optreden met zelfgemaakte muziek was onderdeel van hun examen. Het was een succesvolle middag en de samenwerking van SDVN met KSH zal met plezier worden voortgezet.

 

Vooruitblik

 

De agenda van SDVN raakt al weer vol. Een greep uit de activiteiten:

 

Muziek en Sport in Heemhaven Op vrijdag 23 september worden bewoners, onder leiding van een bewegingsagoog, uitgenodigd om te bewegen op live muziek van Stichting De Vrolijke Noot; Zuid-Amerikaanse muziek op harp. Er wordt onderzocht of de bewoners op live muziek langer, beter en intensiever bewegen.

 

Opnieuw een serie in het Kennemerhartprogramma Oppeppers.

 

Kerstconcerten op 13, 14, 15 en 16 december in Haarlem, Heemstede, Vogelenzang en Bloemendaal, waarbij verbinding wordt gelegd met

diverse maatschappelijke organisaties, zoals kinderdagverblijven, De Zonnebloem en Verhalenhuis Haarlem.

 

Zie de agenda op onze website voor alle activiteiten.

 

Volg voor actuele informatie onze Facebookpagina. 

 

 
 

 
 
Amir, de allereerste vrijwilliger
Foto 5 Amir
 
 
 
 
 

 

In het jubileumjaar kijken we terug op 15 jaar Stichting De Vrolijke Noot. Deze keer praten we met de allereerste vrijwilliger van de stichting: Amir Pool. Hij is nu 77 en nog zo actief als een adolescent en ondeugend als een kwajongen. Met pensioen? Ja, maar nog steeds een lespraktijk aan huis. En vrijwilliger was hij altijd al voor zijn vrouw Marja en zijn dochters Mariska en Micaela. Welk pad heeft hij bewandeld? En wat is de rol van muziek in zijn leven? Lees hier verder

 
 
 xxxx
   
6 Banner SponsorKliks
 

Met uw online aankopen of bestellingen kunt u SDVN gratis sponsoren als u bestelt via SponsorKliks. Kies hier uw sponsordoel (via deze link is SDVN al ingevuld) en ga dan door naar de webwinkel van uw keuze. U betaalt voor uw aankoop niets extra’s, maar steunt wel het werk van SDVN. U kunt ook de app downloaden (Play Store of App Store). Een uitleg over hoe SponsorKliks werkt vindt u in dit filmpje.

 
 

 
 
Afmelden
 

Wilt u deze periodieke nieuwsbrief van Stichting De Vrolijke Noot niet meer ontvangen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zorgen dat u wordt uitgeschreven.

 
 
 
 
Wij wensen jullie allen een mooie,

gezellige en muzikale zomer toe.
Foto 7 zonnebloemen
 

 
 
STICHTING DE VROLIJKE NOOT
 
    iconfinder Rounded Facebook svg 5282541 iconfinder Rounded Instagram svg 5282544 iconfinder Rounded Youtube3 svg 5282548 iconfinder Rounded Twitter5 svg 5282551    
 

Wagnerkade 85

2102 CV Heemstede

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tel. 06 167 99 188

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.