Nieuwsbrief SDVN December 2022

 
 
 
 
 
Bekijk online    
 
 
 
 
 iconfinder Rounded Linkedin2 svg 5282542 iconfinder Rounded Facebook svg 5282541 iconfinder Rounded Instagram svg 5282544 iconfinder Rounded Youtube3 svg 5282548 iconfinder Rounded Twitter5 svg 5282551
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto 1 Mariska
 

Foto: Jette Gispen 


Stichting De Vrolijke Noot is volop in bedrijf en we genieten van het mooie werk en de waardering die we daarvoor krijgen. In deze nieuwsbrief brengen we alle ontwikkelingen onder de aandacht zoals een kersverse beschermheer, een congres onder de titel ‘De magie van muziek bij dementie’, dat in november 2023 plaatsvindt en aandacht voor social media. Ondertussen zijn we de afgelopen tijd heel druk geweest met een inhaalslag in de zorgcentra om alle door corona uitgestelde activiteiten alsnog uit te voeren en stromen de aanvragen voor nieuwe binnen. We zijn op de goede weg!

Mariska Pool, directeur Stichting De Vrolijke Noot

 


Wilt u SDVN ook steunen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website. 

 
 
 
 
Commissaris van de Koning wordt beschermheer
Foto 2 Arthur van Dijk
 

     

 

We zijn zeer vereerd dat commissaris van de Koning van Provincie Noord-Holland, Arthur van Dijk, zich bereid heeft verklaard om het beschermheerschap van Stichting De Vrolijke Noot op zich te nemen. Zijn steun is van grote waarde voor de verdere ontwikkeling van de stichting.

 

 
 
 Circle Dance onder leiding van Liduina DeeringCircle Dance onder leiding van Liduina Deering
 
De Magie van Muziek bij Dementie

Congres, save the date
Foto 3 congres
 

    

 

Recentelijk hebben we via social media bekend gemaakt dat wij op donderdag 9 november 2023 een groots opgezet congres gaan houden onder de titel “De Magie van Muziek bij Dementie”. Deze titel geeft al aan dat de kracht en het belang van muziek voor mensen met dementie een magische werking heeft. De sprekers en workshopleiders zullen daar dan ook volop op ingaan.


Een aantal prominente sprekers levert een bijdrage aan dit congres onder anderen Prof. dr. Dick Swaab, Prof. mr. dr. Geert-Jan Knoops, Mr. Carry Knoops, Dr. Boni Rietveld en vertegenwoordigers van de onderzoeksgroep ‘Muziek als medicijn’ van het Erasmus MC in Rotterdam. Daarnaast zijn er workshops die inhaken op het thema en worden geleid door een aantal van de sprekers en andere specialisten.


Het congres wordt gehouden in Leerhotel Het Klooster te Amersfoort. Uit ons netwerk horen we al veel positieve geluiden.


We richten ons met het congres op professionals uit ziekenhuizen en verzorgingshuizen: locatiemanagers, casemanagers dementie, zorgmanagers, fysio- en ergotherapeuten, verpleeghuisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, verzorgenden, dementie verpleegkundige, huisartsen, enz.


De komende nieuwsbrieven zullen we jullie van de voorbereiding op de hoogte houden.

 

 
 
 Circle Dance onder leiding van Liduina DeeringCircle Dance onder leiding van Liduina Deering
 
Social Media
Foto 4 icoontjes
 

   

 

Ook in onze organisatie spelen de socialmedia-kanalen een belangrijke rol bij de marketing- en communicatiedoelen. Natuurlijk, we hebben onze site. Maar waar zijn we met social media mee bezig? Welke middelen gebruiken we? En wat hebben we tot nu toe bereikt? Een greep:

  • We zijn actief op LinkedIn en zijn daarin gegroeid tot ruim 1500 connecties. Onlangs bleek uit onderzoek de enorme waardering voor dit account van de stichting.
  • Twitter heeft vanaf augustus 2022 een forse ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen met volgers (eind november ongeveer 250) die als digitaal ambassadeurs berichten verder verspreiden, maar ook met mensen die maatschappelijk de stichting een warm hart toedragen en ons in hun netwerken actief onder de aandacht brengen.
  • Sinds kort is de stichting actief op Instagram en het aantal volgers is groeiende.
  • De berichtgeving op Facebook is inmiddels vertrouwd en uitgebreid.
  • Nieuw is de activiteit van onze stichting op TikTok, een medium dat vooral door jongeren wordt gevolgd. Ook het vloggen is nieuw en is voortvarend ter hand genomen.

Het is nog te vroeg om te zeggen wat de daadwerkelijke effecten van deze inspanningen zijn. Rode draden zijn er nu nog zeker niet uit te halen. Maar in de volgende nieuwsbrief hopen we hier meer over te kunnen vertellen.


Voor onze fondsenwerving is het aantal volgers op social media van groot belang, dus volg en like ons, dat helpt!

 

 
 
 Circle Dance onder leiding van Liduina DeeringCircle Dance onder leiding van Liduina Deering
 
Activiteiten Stichting De Vrolijke Noot
Foto 5 On the move
 
 On the move in Heemhaven.   Foto: Jette Gispen 
 
 
 

We hebben het de afgelopen maanden druk gehad in de zorgcentra. We delen graag een aantal foto’s van zeer geslaagde activiteiten.


On the move


In de vorige nieuwsbrief kondigden we een nieuw programma aan: On the Move. We hebben dit met succes uitgevoerd, samen met bewegingsagogen Maaike Kraaij en Johnno Hulshof, in Heemhaven. Door gebruik te maken van live muziek wordt de motivatie vergroot en de aandacht langer vastgehouden. We gaan hier zeker mee door! 
 
Foto 6 Janskliniek Sinterklaasconcert
 
Sinterklaas in de Janskliniek.  Foto: Jette Gispen 
 
 
 

Sinterklaas

De vrijwilligers van SDVN gaven een gezellig Sint-concert in de Janskliniek. De bewoners hebben genoten van deze middag!
 
 
Foto 7 Het Fitte Brein
 
Foto: Jette Gispen 
 
 
 

Het Fitte brein

Op zaterdag 10 december bezochten we in het Chassé Theater in Breda een theaterlezing door Het Fitte Brein. Een buitengewoon boeiende lezing van professor Dick Swaab, professor Erik Scherder, voormalig Olympisch kampioen Ard Schenk en muzikant en producer Willem Philipsen. Ons brein is weer fit na het ontvangen van informatie over onze grijze massa, het meedoen met energizers en het krijgen van nieuwe inspiratie. Het bood ons tevens de mogelijkheid om een nieuwe foto te maken van Mariska met drie leden van ons Comité van Aanbeveling.
 

 
 

 
 
 
 


Zie de agenda op onze website voor alle activiteiten.


Volg voor actuele informatie onze Facebookpagina.

 
 
 Circle Dance onder leiding van Liduina DeeringCircle Dance onder leiding van Liduina Deering

 
In gesprek met Birgit Snijder
Foto 8 Birgit
 
 
 
 
 

 

In het 15-jarig bestaan van Stichting De Vrolijke Noot zijn veel mensen bij de stichting betrokken geraakt en behulpzaam geweest. Sommigen zijn dat nog steeds, zoals kandidaat-notaris Birgit Snijder-Kuipers, die advies geeft over de statuten. Lees hier verder.

 
 
 xxxx
   
6 Banner SponsorKliks
 

Met uw online aankopen of bestellingen kunt u SDVN gratis sponsoren als u bestelt via SponsorKliks. Kies hier uw sponsordoel (via deze link is SDVN al ingevuld) en ga dan door naar de webwinkel van uw keuze. U betaalt voor uw aankoop niets extra’s, maar steunt wel het werk van SDVN. U kunt ook de app downloaden (Play Store of App Store). Een uitleg over hoe SponsorKliks werkt vindt u in dit filmpje.

 
 

 
 
Afmelden
 

Wilt u deze periodieke nieuwsbrief van Stichting De Vrolijke Noot niet meer ontvangen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zorgen dat u wordt uitgeschreven.

 
 
 
 
Wij wensen jullie allen fijne kerstdagen

en een gelukkig, muzikaal nieuwjaar
Foto 9 kerstwens
 

 
 
STICHTING DE VROLIJKE NOOT
 
 
  iconfinder Rounded Linkedin2 svg 5282542  iconfinder Rounded Facebook svg 5282541 iconfinder Rounded Instagram svg 5282544 iconfinder Rounded Youtube3 svg 5282548 iconfinder Rounded Twitter5 svg 5282551    
 

Wagnerkade 85

2102 CV Heemstede

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tel. 06 167 99 188

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.